TELLING STORIES - Martin & Inge Riebeek en Rob Moorees X Spaarnestad Photo

 

De collectiepresentatie van Museum W is opgebouwd rondom thema's waarmee iedereen in zijn of haar leven te maken krijgt of heeft. Thema's die je identiteit mee vormgeven, maar die vaak ook verbonden zijn met en zich verhouden tot 'de geschiedenis'. Over het algemeen ervaren we 'de geschiedenis' als iets dat wordt bepaald door invloedrijke personen en belangrijke gebeurtenissen. Geschiedenis met een hoofdletter G.

Museum W in Weert organiseert van 18 november 2022 t/m 16 april 2023 een tentoonstelling waarin juist verhalen van en over mensen uit alle windstreken centraal staan. Dit zijn niet de grote verhalen gemarkeerd door invloedrijke personen en belangrijke gebeurtenissen, maar kleine, vaak persoonlijke vertellingen.

De tentoonstelling heet Telling Stories en bestaat uit twee onderdelen:

In de korte en intieme videoportretten van audiovisuele kunstenaars Martin en Inge Riebeek vertellen mensen wat voor hen essentieel is in hun leven. Deze gefilmde ontmoetingen worden getoond in de vorm van installaties, waarin ook enkele objecten uit de collectie van Museum W zijn opgenomen. Fotograaf Rob Moorees maakte een selectie van ruim 100 bijzondere foto’s uit de collectie Spaarnestad van het Nationaal Archief. De 31 columns die Moorees bij de foto’s schreef, voegen een extra betekenislaag toe.

Al deze verschillende verhalen, direct ‘van de straat’, van vroeger en nu, maken nieuwsgierig. Vol menselijke emoties, waarden, belangen en ideeën die, ondanks alle diversiteit, universeel en herkenbaar zijn voor ons allemaal. Daarom zijn in een online tentoonstelling nog meer videoportretten en archieffoto’s met columns te vinden. 

Bij Telling Stories worden speciale rondleidingen en ontmoetingen met de kunstenaars Martin & Inge Riebeek en fotograaf Rob Moorees georganiseerd.

Perskit
Via de WeTransfer link hieronder kunt u het persbericht en persafbeeldingen downloaden. 

PERSKIT

PERSFOTO'S TELLING STORIES


Voorwaarden

Voor het gebruik van het beeldmateriaal gelden de volgende voorwaarden:

  • Vermelding van de juiste credits is verplicht
  • De naam van de kunstenaar, fotograaf of bron dient te worden vermeld, indien aangegeven. Deze zijn te vinden in de titel van betreffende persfoto.
  • Wat betreft de foto's geldt het volgende:
    • Naamsvermelding is altijd verplicht.
    • Bij geen naamsvermelding van het toegestuurde beeldmateriaal en bij gebruik van het beeldmateriaal wordt er alsnog een factuur gestuurd.
    • Toegestuurde beelden mogen nooit doorgegeven/verkocht aan derde.
  • Duplicatie en commercieel gebruik zijn niet toegestaan.

Liever live contact?
Bel met Joyce van Cruchten, medewerker Marketing & Communicatie
0495 531 920
communicatiemuseumw@weert.nl