Boek eens een Queertour

Met een queertour bekijk je onze collectiestukken met een ‘roze bril’. Tijdens deze bijzondere rondleiding wordt er gesproken over het thema seksuele- en genderdiversiteit door speciaal geselecteerde kunstwerken met andere ogen te bekijken. Zoals bij Sint Sebastiaan, tegenwoordig een gay-icoon, of kunstwerken die gaan over het lichaam in transitie. Tijdens de rondleiding zal duidelijk worden dat het begrip queer zich niet in één hokje laat vangen en voorbij de gebaande paden gaat. Deze Queer-tour zal je zeker inspireren om tegendraads naar kunst te kijken en helemaal jezelf te zijn!

Net zoals het begrip lhbti is ook queer vandaag de dag een fluïde identiteit die niet voldoet aan heteronormativiteit. Queer is een paraplubegrip voor de seksuele- en genderdiversiteit. Lhbti staat voor lesbiennes, homoseksuelen, biseksuelen, transgenders, intersekse mensen en andere seksuele geaardheden en identiteiten.

Deze bijzondere rondleiding wordt gegeven door educatief medewerker Patrick Verhoeven. Begin dit jaar publiceerde hij in Mister Motley Magazine een artikel over hoe queer-kunst zich verhoudt tot de algemene kunstcanon. Met de queer-tour neemt hij je graag mee in dit verhaal.

De rondleidingen duren ca 1 uur en kost € 50,-. De maximale groepsgrootte is 15 personen. Geïnteresseerd? Neem contact met ons op. Stuur een mailtje aan: museumw@weert.nl of bel 0495 531 920. We helpen je graag verder. 

 IK ZOEK EEN ANDERE GROEPSRONDLEIDING