Macht en Pracht

COLLECTIE PRESENTATIE Museum W

In onze collectiepresentatie leg je een cultuurhistorische route af langs belangrijke levensthema’s waarmee ieder mens, ongeacht wie je bent of waar je vandaan komt, mee te maken heeft of krijgt. Wil je meer weten over hoe de mens in verleden en heden zijn leven op allerlei gebied heeft vormgegeven, dan is Museum W een bezoek waard. Wat vormt je identiteit? Wat is voor jou van betekenis, waardoor laat jij je beïnvloeden?

Aan de basis van de presentatie ligt een collectie die van oorsprong twee gezichten kent: regionaal en religieus. Van prehistorische urnen tot prachtig zilverwerk in een spannend vormgegeven schatkamer. Schilderijen, beelden, gebruiksvoorwerpen en bijzondere kleinoden uit meer dan zeven eeuwen komen aan bod. Kijk je ogen uit in onze museumzalen in verrassende kleuren en sferen.

 

Graag presenteren we je hier alvast een kleine sneak peak van onze geheel vernieuwde collectiepresentatie.


Natuurlijk is er nog veel meer te zien en te ontdekken in Museum W. Interessante thema's, een spannende mix-en-match uit verschillende deelcollecties, verschillende perioden en stijlen. Leerzaam, maar ook gewoon genieten van schoonheid. We verwelkomen je graag persoonlijk.

 Online nog wat verder lezen? Klik hier


Een online ticket kun je hieronder bestellen.

 boek je ticket

Spontaan op bezoek komen? Dat kan natuurlijk ook! Bekijk in de link hieronder onze openingstijden & prijzen. 

 ik kom langs