Digitale tour door Adagio Violente

Het werk van Franciscus kent vele (kunst)historische en mythologische verwijzingen. Middels een digitale museumtour worden de verhalen achter het werk toegelicht. Tekst en beeld geven extra verdieping en achtergrondinformatie bij de gelaagde schilderijen, sculpturen en fotoportretten.

 De tour is gratis via deze link te bekijken op een Ipad of telefoon


Adagio Violente – op pelgrimage met Frans Franciscus

Franciscus is een kunstenaar met een sterk ontwikkeld historisch bewustzijn. Hij ontleent zijn thema’s aan de kunstgeschiedenis, mythologische en Bijbelse verhalen en de actualiteit. Hij laat historische overleveringen in zijn schilderijen samensmelten met hedendaagse situaties. Zijn werken zijn daarnaast vaak geïnspireerd door de klassieke Europese schilderkunst, bijvoorbeeld door meesterwerken van Caravaggio, El Greco en Rubens.

Door herkenbare scènes uit de Westerse beeldcultuur te transformeren tot eigentijdse werken, is het werk van Franciscus altijd actueel. Ook in de onderwerpkeuze toont Franciscus engagement en schept hij ruimte voor reflectie en een bredere kijk op de mens. Thema’s als diversiteit, gender, klimaat, sociale misleiding en ongelijkheid komen daarbij aan de orde.

 Lees meer over de tentoonstelling