Een wandeling met Smeets

DAT WAT BLIJFT I Een expositie over en met bewoners langs de Zuid-Willemsvaart in binnenvaartschip De Oostenwind

Johan Smeets, de vader van designer Job Smeets van Studio Job, neemt je op zeer persoonlijke wijze mee tijdens een wandeling van Museum W naar het schip Oostenwind aan de Zuid-Willemskade.
Johan en zijn vrouw maken onderdeel uit van het kunstproject DAT WAT BLIJFT. Zij zijn door Monique Broekmans gefilmd en vertellen hun verhaal over zoon Job en zijn studio in Tilburg. Ze namen Monique zelfs mee naar de bronsgieter waar alle grote bronzen stukken van Job gegoten worden. Dit korte filmportret is te zien in de tentoonstelling in de boot.

We starten in Museum W met een bliksembezoek van max 15 minuten aan Jobs tentoonstelling FOREVER ENDEAVOUR onder begeleiding van Johan. Daarna wandelen we via het kanaal naar de Oostenwind. Het beeld dat Studio Job ontwerpt voor de Gemeente Weert en dat langs het kanaal wordt geplaatst, zal zeker ook ter sprake komen. Johan is zijn leven lang al 'verbonden' met de Zuid-Willemsvaart, dus behalve over Job en Studio Job, zal hij ook hierover het een en ander kunnen vertellen. Zoals bijvoorbeeld over Budel-Dorplein en de zinkfabriek. 
Bij het schip aangekomen, kan iedereen zelfstandig een bezoek brengen aan de tentoonstelling DAT WAT BLIJFT. Op dat moment is ook de korte documentaire film over Johan en Marian Smeets geprogrammeerd. 

Deze activiteit is gratis toegankelijk. Er geldt een maximum aantal deelnemers van 10 personen. Deelname is mogelijk op volgorde van aanmelding. 

Zaterdag 25 juni
Tijdstip: 14.00 u
Duur: ca 1 uur (plus bezoek DAT WAT BLIJFT)
Startlocatie: De wandeling start bij Museum W, verzamelen in de ontvangstruimte.

 


Tentoonstellingen

DWB Oostenwind

DAT WAT BLIJFT I Zuid-Willemsvaart