Musica Sacra preview concert

Exclusief concert van Spaanse top gitariste María Marín

Op zondag 23 juni staat klassieke gitariste en flamenco zangeres, María Marín, in Museum W. Ze geeft hier een preview voor het concert dat ze eind september in Maastricht tijdens het kunstenfestival Musica Sacra zal geven. Een unieke samenwerking tussen Musica Sacra, Munttheater en Museum W. En een uitzonderlijke kans om María Marín nu al te horen spelen. Tickets zijn verkrijgbaar via de Theaterkassa en de website van het Munttheater.

 BESTEL JE TICKET ONLINE

María Marín is geboren in ‘Utrera’, in het zuiden van Spanje. Ze heeft onder andere gestudeerd aan Het Koninklijk Conservatorium in Den Haag. Ze behaalde een masterdiploma in Klassieke Gitaar en ontdekte haar liefde voor flamenco in Nederland. María Marín heeft na haar studie nog enkele jaren in Den Haag gewoond en is nu weer terug naar Spanje verhuisd. Speciaal voor dit concert in Museum W komt ze weer naar Nederland om haar muziek te laten horen. Ze geeft een soloconcert waarin ze een muzikaal verhaal presenteert en de kunst van flamenco en zang verkent. 

Musica Sacra is een vierdaags kunstenfestival in de gehele binnenstad van Maastricht. Dit jaar is het thema ‘Uit vrije wil’. In september opent María Marín het festival Musica Sacra met de wereldpremière van haar nieuwste concertproject: ‘Las Tres Marías’, met saxofonist Juan M. Jiménez en hedendaagse-flamencodanseres Leonor Leal. 'Las Tres Marías' maakt deel uit van de Flamenco Biënnale Intermezzo Serie 2024. In Museum W zal María een soloconcert geven.

Samen op zondag

Vanaf februari 2024 werken het Munttheater en Museum W intensief samen om het aanbod van klassieke kamermuziek concerten en jong theatertalent een plek te geven in de voormalige Raadzaal van Museum W. Het programma heeft de naam ‘Samen op Zondag’ gekregen.