kinderen in het museum

Onderwijs

Museum W is een huis vol verhalen over wat van waarde en betekenis was en is. Welke verhalen schuilen er allemaal achter de kunstwerken en objecten die er te zien zijn?

Een tocht door Museum W is als het bewandelen van iemands levenspad. Oftewel de kringloop van het leven toegelicht door oude en hedendaagse kunstwerken en objecten. Denk hierbij aan prehistorische urnen, prachtig zilverwerk, schilderijen, beelden, gebruiksvoorwerpen en bijzondere kleinoden uit meer dan zeven eeuwen.

Door met elkaar de dialoog aan te gaan worden kinderen en jongeren geprikkeld om na te denken over allerlei onderwerpen. De letter W van het museum staat namelijk voor vragen die beginnen met Wie Wat Waar Waarom en Wanneer. Hoe interessant kan het zijn om samen met leeftijdsgenoten een aantal van deze vragen actief te verkennen door te kijken, te praten en te maken. Wat is jouw verhaal hierbij en waardoor laat jij je creatief inspireren? 

Bekijk hier het aanbod voor:

BASISONDERWIJS

 VOORTGEZET ONDERWIJS

MIDDELBAAR BEROEPSONDERWIJS


Contact en reserveren

Elke museumles wordt begeleid door een museumdocent en kan plaatsvinden op dinsdag t/m vrijdag van 8:30 tot 11:00 uur. Afwijkende tijden zijn natuurlijk in overleg mogelijk.

Ben je geïnteresseerd en wil je een museumles reserveren? Neem dan contact op met Patrick Verhoeven via educatie.museumw@weert.nl of bel 0495 531 920.


Het onderwijsprogramma van Museum W wordt steeds afgestemd met diverse educatieve partners en scholen uit Weert en omgeving en is nog volop in ontwikkeling. Hierdoor wordt nog niet voor alle onderwijsdoelgroepen en leeftijden een passende activiteit aangeboden.