TELLING STORIES online

Speciaal voor de website is een extra onderdeel van de tentoonstelling TELLING STORIES gemaakt, aansluitend bij het thema Lijden en Dood uit de collectiepresentatie van Museum W.

Lijden hoort bij het menselijk bestaan en komt in vele gedaanten. En de dood kan niemand ontlopen. Vroeg of laat krijgt iedereen er mee te maken. Het besef dat het leven niet eeuwig is, maakt het net zo ongrijpbaar en mysterieus als de dood. De omgang met lijden en dood verschilt van mens tot mens; iedereen geeft er zijn eigen invulling aan.

Met dit thema als uitgangspunt selecteerden Martin en Inge Riebeek twee videoportretten. Miguel uit Mexico-Stad vertelt hoe hij en zijn vader werden aangevallen door een boze klant en met de dood werden bedreigd. En ex-militair Vitaliy Pastukh maakt zich zorgen om zijn zoon die zich vrijwillig bij het Oekraïense leger heeft aangesloten. Binnenkort wordt hij naar het front gestuurd. Vitaliy vraagt zich af of hij zijn zoon zou moeten tegenhouden.

Mexico-Stad, Mexico, Miguel Angel, 1.41 min.

Kyiv, Oekraïne, Vitaliy Pastukh, 1.29 min.

Binnenkort vult Rob Moorees dit online gedeelte aan met nog enkele archieffoto's uit de collectie Spaarnestad van het Nationaal Archief en twee fraaie aanvullende columns.