Zwermers

Voorstelling Pan~// Catwalk

Beleef Museum W op een wel heel bijzondere manier! Op zondag 12 mei om 11:15 uur is de Raadzaal dé locatie voor een optreden van Zwermers. Met twee performers, een violist en een onophoudelijke rij outfits brengt het gezelschap een ode aan de kleurrijke en veelzijdige mens.

De voorstelling Pan~// Catwalk speelt met de menselijke neiging om alles wat we zien te labelen. Door het continu aan- en uittrekken van outfits ontstaat er een opsomming van allerlei soorten mensen. Met deze onophoudelijke kledingwissels laat Zwermers de rekbaarheid van onze identiteit zien. Als afsluiting is er een gesprek tussen de artiesten en het publiek, onder leiding van Haiko Sleumer (curator Museum W). 

 RESERVEER HIER JE TICKET

Performance over de menselijke diversiteit

Van versleten spijkerjack tot extravagante glitterjurk. Onze kleding is een uitdrukking van wie we zijn, willen zijn, en soms moeten zijn. Wat zegt die ‘tweede huid’ over ons? Draagt de mens kleding of wordt de mens door kleding gedragen? Dompel je onder in een onophoudelijke stroom van kledingwissels ondersteund door een eenmansorkest met viool en loopstation.

THE GUARDIAN
"The performers reveal great accuracy, switching their look with deadpan skill and synchronicity, making a gentle point about identity while also offering the fun of a fashion show."
“Pan~// Catwalk managed to provoke thought by the simplest of means.”

Speciaal voor Samen op zondag

Deze performance wordt georganiseerd door het Munttheater Weert, voor de reeks Samen op Zondag. Zwermers (NL) is een gezelschap van eigengereide makers dat performances maakt rond kleding, gender en identiteit. Het gezelschap wordt structureel ondersteund door de gemeente Tilburg en speelt in theaters, festivals en seminars in binnen- en buitenland. Zo waren ze onder andere te zien op Oerol (2018, 2019, 2021), Kunstfestspiele Hannover (2023), GDIF London (2023) en wonnen ze op het Fries straatfestival de publieksprijs.

Ook buiten het theater waren ze te zien in musea als de Pont in Tilburg en MU Hybrid Art House in Eindhoven. Nu staat Museum W in Weert op hun planning, dus mis deze belevenis niet!

 Foto's door Jostijn Ligtvoet & Chris Heijmans