Zomerwandeling

Ben je komende zomer in Weert en wil je meer te weten komen over deze stad? Boek dan een wandeling bij de Stadsgidsen van Weert. Op diverse vrijdagen en zaterdagen in juli en augustus start er om 11:00 uur een centrumwandeling. Een van de hoogtepunten van de wandeling is een bezoek aan de monumentale Sint Martinuskerk en aan de kloostertuin van de Zusters Birgittinessen. De route eindigt bij Museum W, waar je op eigen gelegenheid kunt rondkijken. Interesse? Meld je dan aan met een mail naar info@stadsgidsenweert.nl.

Luister naar de verhalen van Weert

De meest populaire wandeling van de Weerter Stadsgidsen is de ‘Centrumwandeling’; een route door de binnenstad van Weert. Tijdens de zomerwandeling vertelt een ervaren stadsgids over de invloed van de graven van Horne, het oude middeleeuwse stratenpatroon van Weert en worden bijzondere gebouwen in de binnenstad bezocht. De route loopt langs de Sint Martinuskerk, het Muntgebouw, het voormalige Hotel De Engel en de Nijenborgh, het eens zo imposante kasteel van de ‘Van Hornes’. De gids neemt je ook mee naar de kloostertuin van de Zusters Birgittinessen, een plek die normaal niet toegankelijk is. Na afloop bezoek je met korting het vernieuwde museum van Weert.

WAT? Een stadgids neemt je mee langs bijzondere gebouwen in de binnenstad van Weert en de kloostertuin van de Zusters Birgittinessen. De wandeling kost 5 euro p.p. Na afloop bezoek je Museum W voor een speciaal tarief van 4 euro p.p. (normaal 8 euro, Museumkaart en kinderen t/m 18 jaar zijn gratis).

WANNEER? zaterdag 27 juli, vrijdag 9 augustus, zaterdag 24 augustus en zaterdag 21 september. De wandeling start om 11:00 uur bij de ingang Sint Martinuskerk en eindigt rond 12:30 uur bij de ingang van Museum W.

MEELOPEN? Aanmelden kan via info@stadsgidsenweert.nl. Alle informatie is te vinden op www.stadsgidsenweert.nl.

Voorwaarden:

  • Het arrangement is voor individuele bezoekers van Weert, niet voor groepen. Groepsrondleidingen zijn te boeken via info@stadsgidsenweert.nl.
  • Minimaal aantal deelnemers is 10 personen.
  • De kostprijs van 5 euro p.p. kan op de dag betaald worden aan de Stadsgids.
  • Na afloop kan zelfstandig het museum bezocht worden met een speciale kortingsprijs van 4 euro p.p. Deze entree kan alleen gepind worden bij de balie van Museum W. Museumkaart en kinderen t/m 18 jaar zijn gratis.