Museum W verwelkomt 10.000ste bezoeker

Na een succesvolle opening, heeft Museum W in Weert afgelopen week haar 10.000ste bezoeker verwelkomd. Op dinsdag 3 mei werden de eerste enthousiaste bezoekers ontvangen en nu, vier maanden later, is deze feestelijke mijlpaal bereikt.

De rode loper werd uitgerold voor Edward uit Herkenbosch. Wethouder Cultuur Suzanne Winters ontving hem met een boeket bloemen en twee gouden tickets. ‘Wat een verrassing! Wij waren nieuwsgierig naar de tentoonstelling van Job en besloten op deze regenachtige (museum)dag naar Weert te komen.‘


Het nieuwe museum in Weert, gevestigd in het markante rijksmonument en voormalig stadhuis, is weer open na een ingrijpende renovatie, restauratie en herinrichting. Meest opvallend is de goudkleurige gevel, een ontwerp van de Limburgse vormgever Maurice Mentjens. Binnen ontdek je een gevarieerde verzameling cultuurhistorische objecten en kunst.

Prikkelende presentatie over identiteit en zingeving

In de vaste presentatie van Museum W wordt de collectie gepresenteerd als een totaalconcept waarin menselijke levensthema’s de hoofdrol spelen. De bezoeker ervaart dat de mens van oudsher op zoek is naar een eigen identiteit en dat levensvragen niet van vandaag of gisteren zijn. Een uitgangspunt dat ook blijkt te passen binnen hedendaagse ontwikkelingen.

Door objecten uit de collectie in thematisch verband met elkaar te plaatsen, haakt Museum W in op de fundamentele behoefte van mensen om na te denken over identiteit en zingeving. Je ontdekt zelf – bewust of onbewust – wat op jou van invloed is (geweest).

FOREVER ENDEAVOUR I Job Smeets & Studio Job

Vanwege grote belangstelling is FOREVER ENDEAVOUR van de internationaal befaamde kunstenaar/ontwerper Job Smeets (1969) verlengd tot en met 30 oktober.

Deze allesbehalve ‘klassieke’ designtentoonstelling toont een mix aan invloeden die Smeets onderging in zijn leven. Van zijn ‘hometown’ Weert tot wereldsteden als Parijs, Antwerpen, New York en Milaan. Het resultaat is een zinderende en heel persoonlijke expositie.

Ik wil meer weten over forever endeavour