SILVIA B.

Van 11 mei t/m 27 september 2024 presenteert Museum W de tentoonstelling We are all Entangled van kunstenaar Silvia B. In het werk van Silvia B. staat kunstmatige en misvormde schoonheid centraal. De kunstenaar laat zich inspireren door mode en de heersende schoonheidsidealen. Maar ook hedendaagse wetenschappelijke ontwikkelingen en de maakbaarheid van de mens dienen als inspiratie.

 PLAN JE BEZOEK

 KOOP DIRECT JE TICKET

Silvia B. staat bekend om haar onderscheidende beeldtaal. In haar beelden vermengt ze de mens met dieren, robots en natuur. De figuren hebben daardoor altijd lichamelijke imperfecties of vallen op door hun monsterlijke voorkomen. De beelden trekken aan, maar stoten ook af en roepen soms een ongemakkelijk gevoel op door het spannende contrast tussen schoonheid en antischoonheid.

In We are All Entangled staat haar nieuwste serie sculpturen centraal. In deze serie zijn mensfiguren en lichaamsdelen vergroeit met boomstronken, takken en plantenwortels. Enerzijds toont het onze onlosmakelijke verbondenheid met de natuur. Anderzijds tonen de beelden de gespannen relatie tussen mens en natuur. Menselijk handelen heeft het aardse klimaat op grote schaal beïnvloed, met een onzekere toekomst tot gevolg.

Totaalinstallatie met werk van gastkunstenaars

In de tentoonstelling is ook werk te zien van Anya Janssen, Jochem Rotteveel, Lidy Jacobs en Rob Bouwman. Samen met deze gastkunstenaars creëert Silvia B. in de vier tentoonstellingszalen totaalinstallaties, waarin haar beelden steeds de hoofdrol spelen. In de installaties staan thema’s centraal zoals consumentisme, verleiding, schoonheid en de tegenstelling tussen natuur en cultuur. 

Collectiepresentatie Museum W

Naast de tentoonstelling We are all Entangled bezoek je in Museum W ook de vaste collectiepresentatie. Schilderijen, textiel, zilver, beeldhouwwerk, glas en videowerk worden getoond in een afwisselende presentatie, onderverdeeld in tien thema’s. Ieder thema belicht een belangrijk aspect van het menselijk leven, waarbij identiteitsvorming en zingeving centraal staan. Met haar nadruk op het menselijk lichaam, schoonheid en de toekomst vormt het werk van Silvia B. een prachtige aanvulling op de collectiepresentatie in Museum W. 

Museum W
Meikoel 2, 6001 EE Weert
Geopend op dinsdag t/m zondag van 11:00 - 17:00 uur.